Rondreis Canada Montreal

Rondreis Canada Montreal

16 dagen Rondreis Canada Montreal vanaf € 1.775,- incl. vlucht, auto en 3* verblijf.
Dit is een voorbeeld reis en kun je in zijn totaliteit aanpassen naar je eigen wensen en ideeën.

De Franstalige provincie Québec is een unieke provincie met een geheel eigen cultuur en uitstraling. Québec laat u verrassen door haar charme en diversiteit. Deze rondreis Canada Montreal is een combinatie van interessante steden zoals Montréal en Québec City, de prachtige kustroutes bij Gaspe Peninsula en de mooie natuur nabij Saint-Alexis-des-Monts. Hier kunt u tal van interessante buitenactiviteiten ondernemen.

Uw route

Montréal, Québec City, Rivière-du-Loup, Baie des Chaleurs, Percé, Parc de la Gaspesie, Tadoussac, Saguenay, Lac St. Jean, Saint-Alexis-des-Monts, Montréal.

Highlights

De Highlights tijdens deze reis zijn onder andere:

 • Ste-Helen’s Island
 • Plains of Abraham
 • Notre Dame Basilica
 • St. Patrick’s Church
 • Port-Daniel
 • Forillon National park
 • L’Anse-Saint-Jean

Informatie over de prijzen

Prijs is inclusief:
 • Retour vliegticket o.b.v. Economy Class
 • Luchthavenbelastingen en eventuele toeslagen
 • Autohuur o.b.v. Alamo Fully-Inclusive dekking (Compact bij 2 personen & Intermediate bij 3/4 personen)
 • Overnachtingen op 1 kamer in eenvoudige 2* a 3* accommodaties o.b.v. logies
 • Reserveringskosten en bijdrage Calamiteitenfonds, € 27,50 per boeking
Prijs is exclusief:
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Kinderkorting op de vluchtprijs, kinderen 2 t/m 11 jaar 25% korting met eigen stoel, baby’s tot 24 maanden 90% korting zonder eigen stoel
 • Maaltijden, benzine, parkeergelden, tolgelden en eventuele Resort Fees gedurende uw verblijf
 • Tickets voor attracties, excursies, evenementen en musea
 • Eventuele toeslagen tijdens bepaalde seizoenen en feestdagen
Opties voor rondreis Canada Montreal (toeslagen van toepassing)
 • Verlenging van uw verblijf met één of meer dagen
 • Upgrade van Economy Class naar Business Class
 • Upgrade huurauto naar grotere of luxe klasse
 • Combinatie van deze rondreis met één van onze vele citytrips of andere rondreizen

Tarieven onder voorbehoud van beschikbaarheid en eventuele (prijs) wijzigingen.

Dag tot dag beschrijving rondreis Canada Montreal

Dag 1 – Aankomst Montreal

Na aankomst op het Montreal Trudeau International Airport gaat u naar uw hotel. U kunt bij het inchecken bij het hotel uw informatiemap in ontvangst nemen. Vandaag kunt u Montreal al ontdekken, bezoek de moderne binnenstad, maar zeker ook het interessante oude stadsgedeelte.

Dag 2 – Montreal – Quebec City – ca. 255 km.

Een van de manieren om Montreal goed te leren kennen is via een cruise over de St. Lawrence Rivier. In gezelschap van een gids kunt u de vele facetten van Montreal ontdekken. U zult 25 km aan geschiedenis zien vanaf de St. Lawrence rivier: Old Port, Ste-Helen’s Island, de ongerepte natuur van de Boucherville eilanden en nog veel meer! Aan het einde van de dag zult u arriveren in Quebec City.

Dag 3 – Quebec City

Vandaag kunt u genieten van de enige ommuurde stad van Noord-Amerika. U mag zeker de Plains of Abraham, de Citadel, de hoge en lage stad, de Notre Dame Basilica, en de National Assembly en parlementgebouwen niet missen. Quebec City is vaak de favoriete stad van Europese toeristen die Oost-Canada bezoeken.

Dag 4 – Quebec city – Rivière-du-Loup – ca. 205 km.

Vandaag rijdt u langs de St. Lawrence Rivier naar Riviere-du-Loup. U ziet de welvaart van de 19e en vroege 20e eeuw terug in de vele huizen en de publieke gebouwen, zoals de stadshal, St. Patrick’s Church en Presbytery. Vanaf het Park of the Luminous Cross kunt u genieten van een mooi uitzicht over de stad. De vijf eilanden, Les Pèlerins genoemd, zijn de thuisbasis van duizenden vogels.

Dag 5 – Riviere-du-Loup – Baie des Chaleurs – ca. 410 km.

Tijdens de route naar de bekende visstad Baie des Chaleurs kunt u genieten van het uitzicht van de Gaspe Peninsula. In Baie de Chaleur wordt onder andere op haring, makreel en zalm gevist. De dorpjes in de buurt profiteren van deze bloeiende visvangst.

Dag 6 – Baie des Chaleurs – Perce – ca. 120 km.

Wanneer u langs de kust rijdt passeert u Port-Daniel, een gemeenschap van Schotten en Ieren. U neemt de Capitaine Fournier Road, die een mooi uitzicht geeft over de spoorweg tunnel. Deze tunnel is 190 meter lang en de enige van zijn soort in Quebec. Vanaf de Surprise Coast heeft u een geweldig uitzicht over de Perce Bay en Perce Rock.

Dag 7 – Perce

Ooit was Perce de grootste vissershaven in de Gaspe Peninsula, en nu is het een belangrijke toeristische stad geworden. De plaats profiteert van de prachtige natuur in zijn omgeving. Typisch is de grote rots, met een gat erin, waaraan de gemeenschap zijn naam dankt. De stad heeft erg veel restaurants en cafes, de beste van de regio. Er is een zomertheater waarin u kunt genieten van de leukste voorstellingen. Op de werf kunt u zien hoe de vissers hun dagelijkse vangst schoonmaken.

Dag 8 – Perce – Parc de la Gaspesie – ca. 280 km.

Als u de oostzijde van het schiereiland passeert moet u eens een bezoekje brengen aan het Forillon National park. De vuurtoren in Pointe-au-Pere National Historic Site steekt 30 meter boven de St. Lawrence uit. Cap-des-Rosiers dankt zijn naam aan de vele rozenstruiken. Stop ook eens bij de kliffen en baai van Gros Morne, hier kunt u mooie fotos maken.

Dag 9 – Parc de la Gaspesie

Parc de la Gaspesie is het park en de enige plaats in Quebec waar elanden, cariboo en herten samenleven. Geniet van 140 kilometer wandelroutes met uitstrekkende uitzichten. Eventueel kunt u ook een gids nemen voor een tour door de natuur (excl.). Behalve wandelen kunt u ook mountainbiken, vissen en picknicken. Er zijn vele mogelijkheden om meer te leren over de flora en fauna van dit gebied.

Dag 10 – Parc de la Gaspesie – Tadoussac – ca. 285 km.

Vandaag verlaat u de Gaspe regio en gaat de reis verder naar Tadoussac. Deze plaats is een goede keuze voor zeeliefhebbers, er zwemmen veel walvissen rond. Sommige kleine dorpjes langs de weg hebben leuke kleine winkeltjes met kunst- en handwerk. Let tijdens de ferryovertocht op de walvissen wanneer u de St. Lawrence oversteekt.

Dag 11 – Tadoussac – Saguenay – ca. 126 km.

De reis van vandaag naar Saguenay is vrij kort maar is een erg mooie route. U heeft een uitstekend uitzicht over de wateren. U kunt onderweg even stoppen bij L’Anse-Saint-Jean, soms Quebec’s Little Switzerland’ genoemd vanwege zijn steile bergen. Deze plaats heeft erg mooie architectuur, zoals een brug, gebouwd in 1929. Vanuit L’Anse-Saint-Jean heeft u een mooi uitzicht over de Saguenay River.

Dag 12 – Saguenay – Lac st. Jean – ca. 126 km.

Vandaag gaat de reis door het Saguenay Provincial Park. Deze 105 km lange fjord is 250 meter diep, met mooi diepblauw helder water. Het koude zoute water van de St. Lawrence stroomt onder het warmere verse water van Saguenay waardoor het zeeleven erg divers wordt. Maak ook eens een bezoekje aan het centrum van het park en leer veel over de vorming van de fjorden.

Dag 13 – Lac St. Jean – Saint-Alexis-des-Monts – ca. 273 km.

Vandaag heeft u volop de tijd om te genieten van de indrukwekkende omgeving van Sagueney. De omgeving van het meer staat bekend om zijn mooie natuur en u kunt daarvan genieten tijdens een boottocht, een wandeling, een klimtocht, het vissen op zalm of tijdens het paardrijden.

Dag 14 – Saint-Alexis-des-Monts

Tijdens uw verblijf in Saint-Alexis-des-Monts heeft u talloze mogelijkheden tot activiteiten. Zo kunt u een wandeling maken door het bos, mountainbiken op de mooie paden, een bezoek brengen aan het strand, varen, kanoen, windsurfen en zeilen op een rustig meer. Ook is er een mogelijkheid tot spectaculaire excursies zoals rivier-kanoen, een vlucht met een seaplane, ATV-tours, vissen, waterskien, duiken en golfen.

Dag 15 – Saint-Alexis-des-Monts – Montreal – ca. 150 km.

Vandaag komt uw rondreis ten einde. U keert terug naar Montreal Trudeau International Airport om in te checken voor de terugvlucht.

Dag 16 – Aankomst Thuis

u komt aan op uw thuisbestemming, We hopen dat u een onvergetelijke reis hebt gehad.

Offerte aanvraag rondreis Canada Montreal

Graag onderstaande velden zo compleet mogelijk invullen. Incomplete aanvragen kunnen niet worden behandeld.

Persoonlijke gegevens

Aanhef
Dhr.Mevr.

Voornaam zoals in paspoort

Achternaam zoals in paspoort

Contact gegevens

Telefoonnummer

E-mailadres

Reis gegevens

Aantal volwassenen

Aantal kinderen (2 t/m 11 jaar)

Datum vertrek

Overige gegevens

Vragen/opmerkingen